Om oss

Oberoende rådgivning

MarkVäxt05 startades hösten 2011. Verksamheten kom igång 2012 främst med inriktning på rådgivning inom miljörådgivningsprojektet Greppa Näringen. Greppa näringen är kostnadsfri rådgivning som både sparar miljö och plånbok.

Sedan starten har företaget breddat rådgivningsportföljen och utför också kvalificerad produktionsrådgivning inom växtodling i Västra Götalands län. Inom produktionsrådgivningen ingår växtodlingsplanering, kontroll av ogräs/svamp/insekter, styrfiler och uppföljning.

Idag drivs företaget av Lars Pettersson som är agronom och är uppväxta på lantbruk. Han driver idag ett lantbruksföretag och har en stor förståelse i den praktiska driften ute hos er på gården.

Lantbruk är ett starkt brinnande intresse för oss. Vi ser gärna att ni kontaktar oss om ni har intresse för kostnadsfri rådgivning eller har behov av produktionsrådgivning.

Vi har möjlighet att erbjuda kostnadsfri rådgivning via Greppa Näringen i Västra Götalands. Via Greppa Näringen kan du få hjälp med bland annat gödslingsplan, växtnäringsbalans, test av gödningsspridare, dräneringsrådgivning, precisionsodling, kväve/fosforstrategi, integrerad bekämpning och växtskyddshantering. All rådgivning via Greppa Näringen är kostnadsfri.